top of page

Ottelien Muller
Seksuologie/ relatietherapie 

-  Vanaf oktober 2021 ben ik te vinden in het Medisch Huis De Nieuwe Dokken -

Nexus betekent zoveel als 'schakel', 'Verbinding' of 'Samenhang'.  

Dit kan gaan over de band tussen jou en je partner maar evengoed kan het betrekking hebben op de aansluiting die je zoekt tot jezelf. 

 

 

In het kader van seksuologiecounseling kan je hier zowel individueel als met een partner terecht met vragen of kopzorgen rond: 

 

Libido, fysieke seksuele reacties bij opwinding (of het uitblijven ervan), orgasmes en ejaculatie, pijn tijdens seksueel contact (zoals vaginisme, dispareunie,...).  

Verder kan ik kan je bijstaan met advies en informatie in je zoektocht rond je seksuele beleving in het algemeen, je remmingen en je verlangens en/of je geaardheid. 

 

Alles kan besproken worden, oordelen worden nooit geveld – ik ben er om jou zo’n een fijn en sterk mogelijke relatie te helpen opbouwen met je eigen lichaam en je seksuele beleving. 

 

Binnen Relatiecounseling: 

Ook hier kan je individueel of met een partner mee een sessie volgen. De voorbeelden die hieronder opgelijst staan, geven je alvast een idee van mogelijke onderwerpen die aan bod kunnen komen: 

 

Individueel / samen: 

 

  • Het verwerken van zware relatiebreuken/ toxische relaties 

  • Inzichten verwerven in je eigen hechtingsstijl en de manier waarop dit je communicatie en je connecties beïnvloed 

  • helpen weerkerende ongewenste patronen in relaties opsporen en bouwen aan nieuwe reflexen 

  • Je connectie tot jezelf versterken 

  • …. 

 

Samen / maar ook individueel mogelijk: 

 

  • Het bespreken van moeilijke sleutelmomenten die zich in jullie relatie hebben voorgedaan 

  • Begeleiding van gesprekken die je moeilijk vindt om te voeren met je partner 

  • Begeleiding bij het doorbreken van hardnekkige conflictpatronen en verwijdering in de relatie en het herbouwen van hechting en onderling vertrouwen 

  • Een gezonde check-up van de relatie maken: wat zijn jullie verwachtingen? Wat zijn  jullie behoeftes? Voelen de partners zich nog gezien en gehoord door mekaar? Wat zijn jullie dagelijkse drijfveren in binnen relatie? Waar liggen de prioriteiten? … 

 

Over:  

Na een master Geschiedenis en een Manama Beeldcultuur verdiepte ik mijn interesse in menselijke verhoudingen en seksualiteit binnen specifieke opleidingen in Relatiecounseling en Seksuologie en volg bij relatiecounseling de methode van EFT (Emotional Focused Therapy). Ik blijf me natuurlijk steeds bijscholen via literatuur, lezingen en webinars. 

 

Hoe meld je je aan? 

Telefonisch: +32 456 393 354  

Via mail: Nexuspraktijk@gmail.com.  

 

Ik stuur je na bevestiging van onze afspraak vervolgens een contactformulier door per mail dat je vrijblijvend kan beantwoorden zodat we nog voor ons eerste gesprek al een paar praktische vragen van de baan hebben. 

 

Waar: 

De counseling gaat door op volgende adres: 

 

Medisch Huis Nieuw Dokken 

Kompasplein 6 

9000 Gent 

 

Mijn spreekuren liggen tijdens de week in de avond vanaf 19u tot 22u en op zaterdag van 9u tot 16u 

 

In specifieke situaties kom ik ook op huisbezoek. Informeer hier via de contactmogelijkheden (mail of telefoon) gerust verder naar. 

 

Praktische afspraken en tarieven:  

De eerste stap zetten voor counseling is niet altijd evident en bovendien is het niet gemakkelijk meteen in te schatten bij wie je echt op je plek bent. Het eerste gesprek (het intakegesprek) kost dan ook minder dan de vervolgsessies.  

 

Individueel intakegesprek: 50€/ 55 min  

Individuele Vervolgsessie: 60€/ 55 min 

Intakegesprek met twee: 60€ /70 min   

Vervolgsessies met twee: 75€/ 70 min 

 

De betaling gebeurt op het einde van de sessie, hetzij cash, hetzij via de bankcontact app, dus niet via een bankterminal/ bankkaart.  

 

Annuleren: 

Indien een gepland gesprek niet kan doorgaan, gelieve me hiervan zeker 48u op voorhand op de hoogte te brengen. Indien een gepland gesprek laattijdig wordt geannuleerd, wordt deze voor helft van een consultatie aangerekend. 

 

Heb je verder nog vragen? Contacteer me gerust. 

 

 

bottom of page